Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2003 17:17

Πάγωμα τιμών και από τους Ομίλους Βερόπουλο, ΕΛΟΜΑΣ

Την πρωτοβουλία του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος να προχωρήσει σε πάγωμα τιμών στα καταστήματα του μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2004 http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/11/822629.htm , ακολουθούν ο Ομιλος Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος και ΕΛΟΜΑΣ.

Σε σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι δεν θα αποδέχεται καμία ανατίμηση από τους προμηθευτές του από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2003. Αυτό το μέτρο, όπως διευκρινίζεται, δεν ισχύει για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και φρέσκα ψάρια.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2004 ο Ομιλος Αλυσίδων Σούπερ-μάρκετ ΕΛΟΜΑΣ δεν θα προχωρήσει σε καμία αύξηση των τιμών στα 530 καταστήματα των μελών του.

Ο Ομιλος επισημαίνει ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με τη συνεργασία των προμηθευτών του, παρά το γεγονός ότι θα έχει αναπόφευκτη επίδραση στην κερδοφορία του Ομίλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) Δημήτρης Δασκαλόπουλος τονίζει πως «οι βιομηχανίες καθορίζουν μόνο τη χονδρική τιμή, στην οποία εκείνες πωλούν προς το λιανεμπόριο, ενώ η τιμή πώλησης των προϊόντων στον καταναλωτή ορίζεται ελεύθερα από τον τομέα του μεταπρατικού και λιανικού εμπορίου».

Αρα, όπως αναφέρει, στον καθορισμό της λιανικής τιμής, το λιανεμπόριο έχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών και γι' αυτό έχει τη σημαντικότερη και καθοριστική ευθύνη στη διαμόρφωση των τιμών.