Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2003 14:24

Κ. Καραμανλής : Και άλλες ελαφρύνσεις στην ναυτιλία

Τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της ναυτιλίας, συζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε με τους εκπροσώπους των εφοπλιστών.

Ο κ. Καραμανλής, τόνισε, ότι για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών πλοίων θα πρέπει να γίνουν φορολογικές και άλλες ελαφρύνσεις, υποσχέθηκε στήριξη των συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας στην Ευρώπη με σεβασμό στο περιβάλλον και τις διεθνείς συνθήκες, αναμόρφωση της ναυτικής εκπαίδευσης για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και μια γνήσια ασφαλιστική μεταρρύθμιση με μείωση εργοδοτικών και εργατικών εισφορών και εξεύρεση πόρων για την κάλυψη του ελλείμματος του ΝΑΤ.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Νίκος Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου Επαμεινώνδας Εμπειρίκος και ο πρόεδρος του ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Σπύρος Αλεξανδράτος.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχαν ο συντονιστής Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο τομεάρχης Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων