Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2003 17:02

XA - Aνακοινώσεις

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

15. 09. 2003

Ανακοίνωση

Το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι, σήμερα δημοσιοποιείται η νέα ενημερωμένη κατάσταση που αναφέρεται στις μεταβολές σημαντικών συμμετοχών μετόχων (άνω ή ίσο του 5%) εταιριών, εισηγμένων στο Χ.Α. για ονομαστικές και ανώνυμες μετά ψήφου μετοχές, όπως έχει διαμορφωθεί με στοιχεία της 12/09/2003, η οποία ήταν και η ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης προς το Χ.Α. Επιπλέον παρατίθενται παραπλεύρως και οι αντίστοιχες καταστάσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί με στοιχεία της 29/08/2003 και 05/09/2003 ποσοστών μετόχων, κατόχων μετοχών με δικαίωμα ψήφου, για την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Η νέα ενημερωμένη κατάσταση βρίσκεται στο επίσημο site του Χ.Α. στη διεύθυνση www.ase.gr .

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

15. 09. 2003

Ανακοίνωση

Πληροφορούμε το επενδυτικό κοινό ότι η εταιρία ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΒΕ, έχει υποβάλλει έκθεση για την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού της Σχεδίου κατά την 30/6/2003, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο α. 10, παρ. 1α του Ν. 2733/99, περί σύστασης της ΝΕΧΑ. Η ως άνω έκθεση βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Χ.Α. www.ase.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα Εταιρίες / Εισηγμένες Εταιρίες / Ενημερωτικά Δελτία.

ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Η/Υ Α.Ε.Β.Ε.

15. 09. 2003

Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται από την εταιρία, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ 5 του Π.Δ. 82/96, ότι μετέχει είτε ατομικά είτε σε συνεργασία με άλλους (Ένωση Εταιρειών, Κοινοπραξίες κτλ), σε διαδικασίες ανάληψης έργων ή προμηθειών του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως γενικότερα ορίζεται στο Ν.2328/1995 ιδία στην παράγραφο 1 του άρθρου 15 του νόμου αυτού. Ειδικότερα η Εταιρία προτίθεται να συμμετάσχει στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. Β/13780/30.7.2003 ανοικτό διαγωνισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας (Ο.Ε.Ε.Κ) που αφορά την προμήθεια 93 εργαστηρίων πληροφορικής προϋπολογισμού δαπάνης 4.457.475 Ευρώ, που θα διενεργηθεί την 22.9.2003, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 πμ στα γραφεία Ο.Ε.Ε.Κ. λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, Ν. Ιωνία. Γι’ αυτό όπως ορίζει το άρθρο 1 παρ. 5 του ως άνω Π.Δ. 82/1996 γνωστοποιείται ότι οι μετοχές της εταιρίας Ινφορμάτικς H/Y Α.Ε.Β.Ε. είναι ονομαστικές και οι τυχόν Ανώνυμες Εταιρείες μέτοχοι της Εταιρίας κατά την έννοια της παρ. 1 του παραπάνω Π.Δ. 82/96, πρέπει να έχουν βάσει του Καταστατικού τους ονομαστικές μετοχές και υποχρεούνται να προσκομίσουν στην εταιρία Ινφορματικς H/Y A.E.B.E., βεβαίωση για τον μέχρι φυσικού προσώπου κλπ. προσδιορισμό των μετόχων τους ή την κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 1 του προαναφερθέντος Π.Δ. κατά Νόμο απαλλαγή τους προκειμένου η εταιρία Ινφορματικς Η/Υ ΑΕΒΕ να καταρτίσει και το προβλεπόμενο από το εν λόγω Π.Δ. ειδικό μετοχολόγιο των Ανώνυμων Εταιρειών μετόχων της. Επισημαίνεται τέλος ότι η μη συμμόρφωση των παραπάνω Α.Ε. μετόχων της Ινφορματικς προς τα ανωτέρω, επιφέρει τις επιπτώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 2 παρ. 2 του άνω Π.Δ. 82/96 (Στέρηση δικαιωμάτων παραστάσεως και ψήφου στην Γ.Σ. της Εταιρείας καθώς και κάθε είδους περιουσιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από τη μετοχική ιδιότητα).

ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

15. 09. 2003

Σχολιασμός Δημοσιευμάτων

Η εταιρία ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με την απόφαση ΕΚ 5/204/2000, αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα βασιζόμενα, κατά την παρασχεθείσα πληροφόρηση, σε δελτίο τύπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο οποίο γίνεται λόγος για αποφάσεις, που η Επιτροπή έλαβε και σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, επεβλήθη στην Εταιρία μας πρόστιμο Euro 40.000,00 για αποδιδόμενη παράβαση, που αφορά στην αλλαγή χρήσεως αντληθέντων κεφαλαίων, γενομένη κατά το εν λόγω δελτίο τύπου χωρίς να ενημερωθεί εγκαίρως το επενδυτικό κοινό, σας γνωρίζουμε ότι πριν από την έκδοση του εν λόγω δελτίου τύπου, αλλά και μέχρι σήμερα, δεν περιήλθε στην Εταιρία μας οποιοδήποτε έγγραφο, σχετικό με την μνημονευομένη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επομένως, η αναφορά η γενομένη στο εν λόγω δελτίο τύπου, καθόσον αφορά στην Εταιρία μας, δεν έχει διέλθει του σταδίου, που, κατά την εκτίμησή μας, επιβάλλεται να προηγείται της μέσω δελτίου τύπου κοινολογήσεως, πολύ περισσότερο που οι εκεί παρατιθέμενοι ισχυρισμοί απηχούν απόψεις, η οριστικότητα των οποίων προϋποθέτει την εκφορά σύμφωνης με αυτές δικαστικής κρίσεως.›

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

15. 09. 2003

Δελτίο Τύπου

Η εταιρία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ πρόσφατα υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση για το έργο ?Μαραθώνια Διαδρομή Τμήμα Νέα Μάκρη – Παλλήνη?, ύψους 11,3 εκ. Euro. Πρόκειται για πρόσθετες εργασίες που ολοκληρώνουν το έργο της Μαραθώνιας Διαδρομής. Επίσης πρόσφατα υπέγραψε με την ΕΥΔΑΠ σύμβαση για το έργο ?Αγωγοί Ύδρευσης κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής?. Το έργο αυτό είναι ύψους 7,3 εκ. Euro. Επιπλέον η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ συμμετέχει στην Κοινοπραξία που εκτελεί το έργο ?Σταθμός ΗΣΑΠ Φαλήρου? που το ύψος σύμβασης ανέρχεται σε 9,7 εκ. Euro. Η αναλογία της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε. ανέρχεται στο ποσο των 3,4 εκ Ευρώ. Έτσι το σύνολο των νέων συμβάσεων ανέρχεται σε 22 εκ. Euro. Τέλος, η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ έχει ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης και αναμένει την κατοχύρωση του έργου ?Αποχέτευση Ομβριων Χαμηλών Περιοχών Λ.Βάρης - Κορωπίου και Μαραθώνιας Διαδρομής? προϋπολογισμού 11,25 εκ. Euro.›

ALPHA BANK Α.Ε. – ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

15. 09. 2003

Δελτίο Τύπου

Η Alpha Bank και η EFG Eurobank Ergasias, δύο από τους μεγαλύτερους εκδότες καρτών στην ελληνική αγορά, που εξυπηρετούν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες, ανακοινώνουν σήμερα την υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας, για τη δημιουργία ενός μεγάλου σύγχρονου ενιαίου δικτύου ηλεκτρονικών τερματικών (POS). Το νέο ενιαίο δίκτυο θα υποστηρίζει τις συναλλαγές με κάρτες VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS και EUROLINE, θα έχει πανελλαδική κάλυψη και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Καταργώντας τις επικαλύψεις που υπάρχουν σήμερα, το νέο δίκτυο θα επεκταθεί και σε χιλιάδες άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να εκτελούν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες σε ηλεκτρονικό περιβάλλον με μεγάλη ασφάλεια και ταχύτητα. Η δημιουργία του νέου ενιαίου δικτύου αποσκοπεί: - Στην ποιοτική αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών, τόσο προς τους ιδιώτες κατόχους καρτών όσο και προς τις εμπορικές επιχειρήσεις. - Στην επίτευξη σημαντικών οικονομιών κλίμακος, στην υποστήριξη και στη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του ενιαίου δικτύου των τερματικών και στο κόστος επεξεργασίας των συναλλαγών.

ΑΣΤΡΑ Α.Ε.Ε.Χ.

15. 09. 2003

Γνωστοποίηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ΑΣΤΡΑ ΑΕΕΧ, γνωστοποιεί ότι εξέλεξε ομόφωνα την κ. Αικατερίνη Κατώπη στη θέση του παραιτηθέντος Μέλους του ΔΣ κ. Παπαθανασίου. Η εν λόγω παραίτηση έλαβε χώρα στις 15/9/2003. Συμφώνως προς το νόμο και το άρθρο 10 του Καταστατικού της Εταιρίας, η εκλογή της κ. Αικατερίνης Κατώπης θα υποβληθεί προς έγκριση στην επόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία θα λάβει χώρα στις 7/10/2003.

ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

15. 09. 2003

Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για την συγχώνευση της Εταιρίας με την θυγατρική ΤΡΟΦΟ Α.Ε, σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν.2190/20 και με τον Ν.2166/93. Η συγχώνευση θα αποφέρει ουσιώδη λειτουργικά και οικονομικά οφέλη για την Εταιρία κατά τα προσεχή έτη. Πέρα από τα οφέλη και τις οικονομίες που απορρέουν από την λειτουργία μιας ενιαίας μονάδας λιανικής πώλησης, η Εταιρία θα επωφεληθεί από το γεγονός ότι οι μεταφερόμενες από παρελθούσες χρήσεις ζημίες της ΤΡΟΦΟ θα συμψηφιστούν με μελλοντικά κέρδη προς διάθεση. Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.2992/02, η Εταιρία μπορεί να εξασκήσει το δικαίωμα συμψηφισμού μέχρι το τέλος της χρήσης του 2005. Το Συμβούλιο προχώρησε στην απόφαση για την συγχώνευση αφού αξιολόγησε την σημαντική αύξηση των πωλήσεων της ΤΡΟΦΟ, την καλή κερδοφορία της «ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ›, και στις αισιόδοξες προοπτικές που διαγράφονται για τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι δεδομένου ότι οι ισολογισμοί μετασχηματισμού θα συνταχθούν την 31η Δεκεμβρίου 2003, η συγχώνευση δεν πρόκειται να επηρεάσει τα προς διάθεση κέρδη της τρέχουσας χρήσης που θα διανεμηθούν κατά το 2004. Για πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Κώστα Μαχαίρα ή στην κ. Μαρία Κουκαλάνη στο 210 66.08.000.

ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε.

15. 09. 2003

Γνωστοποίηση

Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι η Α'Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, της 15-09-2003, λόγω της μη ύπαρξης της απαιτούμενης από το καταστατικό απαρτίας για τη λήψη αποφάσεως επί του θέματος "Εγκριση έκδοσης ομολογιακού δανείου και σύναψης κοινοπρακτικού δανείου με Τράπεζες" ματαίωσε τη λήψη απόφασης επί του θέματος αυτού και όρισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει Β'Επαναληπτική Γενική Συνέλευση με το ίδιο θέμα ημερησίας διάταξης, με νέα πρόσκληση που θα δημοσιευθεί νομότυπα.