Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2003 15:41

Στην κερδοφορία εκτιμά ότι θα περάσει το 2004 η Εικόνα - Ηχος

Στην κερδοφορία εκτιμά ότι θα περάσει το 2004 η Εικόνα - Ηχος, ενώ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους εκτιμάται ότι το σήμα της Expert Προμηθευτική θα τοποθετηθεί στα καταστήματα της εισηγμένης, στο πλαίσιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει.

Η τρέχουσα χρήση εκτιμάται ότι θα κλείσει με μείωση τζίρου και αυξημένες ζημίες για την Εικόνα – Ηχος, λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης από τη διάθεση των αποθεμάτων της Εικόνα - Ηχος Νοτίου Ελλάδος, η οποία πέρασε στη Συκάρης.

Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εικόνα – Ηχος, Κ. Μουστακαλής, προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής της Expert Προμηθευτική στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης, ενώ η Εικόνα – Ηχος θα διατηρήσει και μετά τη συμφωνία την αυτοτέλειά της.

Βάσει της συμφωνίας, η εισηγμένη αποκτά το 4% του μετοχικού κεφαλαίου της Expert, έναντι 38.000 ευρώ, με option αύξησης της συμμετοχής της στο 7%. Καθίσταται έτσι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρία, το 36% της οποίας ανήκει στην Expert Holding, με το υπόλοιπο ποσοστό να κατανέμεται σε άλλους 87 μετόχους.

Με βάση τη συμφωνία, η Εικόνα - Ηχος δεσμεύεται να πραγματοποιεί το 90% των αγορών της από την Expert Προμηθευτική.

Πηγή: ΑΠΕ