Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2003 15:46

Απάντηση της Εικόνα Ηχος ΑΕΕ στο Χ.Α.

Η εταιρεία Εικόνα Ηχος ΑΕΕ, σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα εξής:

«1. Το ακριβές ποσοστό συμμετοχής της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ στην EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ (με την οποία έχει συναφθεί συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας) είναι 4% με τίμημα ευρώ 38.000 με δυνατότητα αύξησης σε 7% με ανάλογο τίμημα. Η συμμετοχή μέχρι 7% είναι το ανώτατο πλαφόν που ορίζεται από το καταστατικό της EXPERT κατά την είσοδο νέων μελών.

Οι όροι συνεργασίας ορίζονται από το καταστατικό και τον κανονισμό της EXPERT και ενδεικτικά κατά το 1ο έτος της συνεργασίας η ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ δεσμεύεται να προμηθευτεί κατ? ελάχιστο το 70% των αναγκών της και κατόπιν το 90%, μέσω της EXPERT και να χρησιμοποιεί τα εμπορικά σήματα της EXPERT.

2. Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ είναι για το 2002, κύκλος εργασιών (πωλήσεις) 86.287.149 ?, καθαρά αποτελέσματα (κέρδη προ φόρων) 292.976 ευρώ, εκτιμώμενες πωλήσεις λιανικής (μελών) για το 2003, 170.000.000 ευρώ.

Το κύριο αντικείμενο των εργασιών της είναι η σύναψη κεντρικών συμφωνιών με προμηθευτές ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και οικιακών συσκευών, η αγορά και η διακίνησή τους προς τα μέλη-μετόχους μεταφέροντας τους και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την κεντρική διαχείριση των συμφωνιών συνεργασίας με τους προμηθευτές μέσω της τιμολόγησης προς τα μέλη και όχι βάσει ποσοστού μετοχών. Οι μέτοχοι της είναι η EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ με ποσοστό 33,3% και τα 88 μέλη που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

3. Η συνεργασία με την EXPERT θεωρείται στρατηγική διότι ως πλήρες μέλος η ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ενισχύει περισσότερο τη θέση της αποκτώντας τεχνογνωσία, πληροφόρηση και προσβάσεις σε μια παγκόσμια οργάνωση εν όψει και του εντονότερου ανταγωνισμού που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί με την είσοδο πολυεθνικών εταιρειών στην τοπική αγορά.

4. Η θυγατρική CONNECT ΑΕ δεν επηρεάζεται από την συνεργασία αυτή ούτε η σχέση της με την ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ.

Τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τις προμήθειες με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους από τους ήδη υπάρχοντες, όσον αφορά τιμές και χρόνο πίστωσης, τις οικονομίες κλίμακας που θα επιτευχθούν μέσω της καλύτερης διαχείρισης των παραγγελιών, αποθεμάτων, αποθηκών, καθώς και των άλλων κεντρικών υπηρεσιών που προσφέρει η EXPERT, θα βελτιώσουν την κερδοφορία της εταιρείας.

Εμπορικά οφέλη θα προκύψουν από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω καλυτέρων προσφορών προς τον καταναλωτή, την διάθεση αποκλειστικών μοντέλων, την μεγαλύτερη διαφημιστική κάλυψη και την εκμετάλλευση ενός παγκόσμια γνωστού σήματος.

Σχετικά με τις επιπτώσεις και δεσμεύσεις σε οικονομικό, επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο, οι επιπτώσεις θα είναι προς την θετική κατεύθυνση με βάση τα όσα προαναφέρονται και δεσμεύσεις δεν υπάρχουν άλλες πέραν αυτών που αναφέρονται στο καταστατικό και τον κανονισμό της EXPERT και αφορούν όλα τα μέλη.

5. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην επωνυμία της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ και όσον αφορά τα εμπορικά σήματα προβλέπεται, σε χρονικό ορίζοντα που θα προσδιορισθεί μετά από ειδική μελέτη και έρευνα, η χρήση του εμπορικού σήματος της EXPERT στα καταστήματα της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ. Με αυτά τα δεδομένα οι μακροχρόνιοι στόχοι, οι προοπτικές και η στρατηγική της εταιρείας είναι η επίτευξη και διατήρηση μεριδίου αγοράς που θα της εξασφαλίζει την ηγετική θέση στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου και Κεντρικής Ελλάδος εξασφαλίζοντας παράλληλα κερδοφόρα αποτελέσματα

6. Η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών για την τρέχουσα χρήση με βάση τα δεδομένα της χρήσης μέχρι σήμερα και τις προβλέψεις μέχρι τέλους χρήσης θα είναι ότι ο τζίρος θα κυμανθεί στα 42-43 εκ ευρώ, τα αποτελέσματα θα είναι ζημιογόνα (λόγω προσπάθειας μείωσης παλαιών αποθεμάτων τα οποία επιφέρουν και μείωση τζίρου. Ηδη τα αποθέματα μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο κατά 4,4 εκ ευρώ και συνεχίζεται η μείωση τους) και οι υποχρεώσεις προβλέπεται να μειωθούν κατά 10%».