Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2003 17:27

Μικρή άνοδος στη Wall Street

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών στοιχείων για την πορεία της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 399.000 έναντι 428.000 -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - το αμέσως προηγούμενο επταήμερο. Η μείωση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω αιτήσεις υποχώρησαν κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 400.000 για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Επιπλέον, ο σύνθετος δείκτης των βασικών οικονομικών μεγεθών του Conference Board κατέγραψε τον περασμένο μήνα άνοδο κατά 0,4% έναντι αύξησης 0,6% τον Ιούλιο. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική άνοδο του εν λόγω δείκτη ο οποίος αποτελεί ένδειξη για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας κατά τους επόμενους έξι μήνες.

Στις 17:22 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.589,8 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,46% και ο Nasdaq στις 1.889,01 μονάδες με κέρδη 0,31%.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ανοδο (0,39%) σημειώνει η μετοχή της επενδυτικής τράπεζας Bear Sterns, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου καλύτερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Αντιθέτως, απώλειες (1,43%) καταγράφει και σήμερα η μετοχή του αμερικανικού ομίλου χημικών DuPont στον απόηχο της υποβάθμισής τους από την J.P. Morgan.