Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2003 09:58

Veolia Environment : Ζημίες 2,1 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο

Ζημίες 2,1 δισ. ευρώ (2,4 δισ. δολ.), εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του έτους, η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, Veolia Environment S.A., μετά την απαξίωση της αμερικανικής εταιρείας U.S. Filter, αντί 2,2 δισ. ευρώ.

Oπως μετέδωσε το Bloomberg News, η εταιρεία, η οποία εξαγόρασε το 1999 την U.S. Filter, καταβάλλοντας 7,9 δισ. δολ., πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη παρά ποτέ γαλλο-αμερικανική συγχώνευση, σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση του τμήματος παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού.

Η Veolia μείωσε τα τμήματα της U.S. Filter στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα του περιορισμού της ζήτησης και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου του επικεφαλής της Henri Proglio, να συνάψει μακροχρόνια συμβόλαια παροχής ύδατος με εταιρείες και δήμους πόλεων. Το σχέδιο όμως αυτό φαίνεται ότι δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Σημειώνεται, ότι, η U.S. Filter, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, προμηθεύει με νερό την Ινδιανάπολη, το Σικάγο και το Τορόντο, ενώ η Veolia παρέχει τις υπηρεσίες της μεταξύ άλλων στο Παρίσι, το Βερολίνο και την Πράγα. Επίσης δραστηριοποιείται και στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, των δημόσιων μεταφορών και της ενέργειας.