Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2003 14:02

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΜΙΚΡΗ άνοδο αναμένεται να σημειώσουν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq, όπως δείχνει η πορεία των futures έως αυτή την ώρα.

Στη διατήρηση της ανοδικής τάσης που επικράτησε χθες συμβάλλουν

ορισμένα ενθαρρυντικά νέα από το χώρο των επιχειρήσεων και η αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα που διενήργησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου αναμένεται να αναπτυχθεί σε ετήσια βάση κατά 4,5% στο τρέχον τρίμηνο, ενώ στο προηγούμενο τρίμηνο το αμερικανικό ΑΕΠ είχε αυξηθεί με ρυθμό 3,1%.

Στις 13:46 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 15 και 1,3 μονάδες αντιστοίχως.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας στον απόηχο της είδησης ότι η Cisco Systems θα επεκτείνει κατά επτά δισεκατομμύρια δολάρια το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών της. Η μετοχική τιμή της Cisco στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,44%, ενώ νωρίτερα τα κέρδη της ξεπέρασαν το 2%.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή του γαλλο-αμερικανικού ομίλου ΜΜΕ Vivendi Universal, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα περιορισμό των ζημιών του στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/24/826414.htm .

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες και οι επενδυτικές τράπεζες Morgan Stanley και Lehman Brothers http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/24/826302.htm .

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα νέα από το χώρο των επιχειρήσεων, οι ερευνητές της Sun Microsystems παρουσίασαν πρωτοποριακή τεχνολογία επινοώντας έναν τρόπο που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα με την οποία «επικοινωνούν» μεταξύ τους οι ημιαγωγοί http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/24/826304.htm , ενώ η Yahoo!

προχώρησε στην αναδιάρθρωση των οnline αγοραστικών της υπηρεσιών, ώστε να διευκολύνει τους χρήστες στην ανεύρεση προϊόντων http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/24/826208.htm .

Tέλος, η εταιρεία λογισμικού Symantec υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της ομοειδούς επιχείρησης PowerQuest αντί 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 0,43% και 1,45% αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εξακολουθούν να επικρατούν ανοδικές τάσεις ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1468 δολάρια.