Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2003 16:32

Aegean Airlines- Αύξηση της επιβατικής κίνησης, νέα δρομολόγια

Αύξηση 14,6% της επιβατικής κίνησης κατέγραψε η Aegean Airlines στο οκτάμηνο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία. Σύμφωνα με την Aegean, 1.833.521 επιβάτες ταξίδεψαν με τα αεροπλάνα της κατά την προαναφερθείσα περίοδο. Στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξης του 14,2%, ενώ αυξημένη κατά 15% παρουσιάζεται η επιβατική κίνηση και για τους προορισμούς εξωτερικού.

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι με την έναρξη του χειμερινού της προγράμματος ξεκινά πτήσεις σε νέους προορισμούς και συγκεκριμένα προς Χίο, Κω. Εγκαινιάζει επίσης απ’ ευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Μιλάνο και Μόναχο. Παράλληλα πυκνώνει τα δρομολόγιά της με προορισμό τη Ρώμη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ και Στουτγκάρδη.

Πιο συγκεκριμένα από τις 3 Νοεμβρίου προστίθενται στα δρομολόγια της εταιρείας δύο πτήσεις την ημέρα από Αθήνα προς Χίο και Κω με αεροσκάφη τύπου τζετ. Την ίδια ημερομηνία θα αρχίσει και η καθημερινή πτήση με προορισμό το Μιλάνο. Καθημερινά θα εκτελείται επίσης πτήση Αθήνα-Μόναχο, ενώ αυξάνονται οι πτήσεις προς Φραγκφούρτη (καθημερινή), Μόναχο, Ντίσελντορφ και Στουτγάρδη μέσω Θεσσαλονίκης και Καβάλας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Aegean θα προχωρήσει στην ενίσχυση του στόλου της με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 προκειμένου να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες της.