Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003 12:16

Πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

ΠΤΩΣΗ έναντι του δολαρίου σημειώνει το ενιαίο νόμισμα μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Αν και ο σχετικός δείκτης του ινστιτούτου Ifo σημείωσε άνοδο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/25/826783.htm , ο επιμέρους δείκτης τρεχουσών επιχειρηματικών συνθηκών σημείωσε απρόσμενη υποχώρηση.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας στέλνουν μικτά μηνύματα. Η άνοδος του επιμέρους δείκτη για τις προσδοκίες των επιχειρηματιών ήταν αναμενόμενη, ωστόσο η υποχώρηση του δείκτη τρεχουσών συνθηκών προκαλεί απογοήτευση», δήλωσε στο Reuters οικονομολόγος της Dresdner Kleinwort Wasserstein. Η άνοδος του ευρώ και των τιμών του πετρελαίου υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη κατά τους επόμενους μήνες, πρόσθεσε.

Στις 11:14 (ώρα Ελλάδος) το ευρώ υποχώρησε στα 1,457 δολάρια έναντι 1,1475 δολαρίων λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση της παραπάνω έκθεσης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τις παραγγελίες διαρκών αγαθών Αυγούστου, οι οποίες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 0,6% έναντι αύξησης 1% τον Ιούλιο.

Στις 17:00 θα ανακοινωθούν οι πωλήσεις νέων κατοικιών Αυγούστου.