Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003 16:54

Επιβεβαίωσαν αυξήσεις τιμών έως 18% σε 18 μήνες

Ο ρόλος των πολυεθνικών ομίλων αλλά και της ελληνικής βιομηχανίας αποτελεί τροχοπέδη στη μάχη κατά του πληθωρισμού, επισημάνθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Κ. Κουλούρη με τους εκπροσώπους όλων των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Ο υφυπουργός έχει ζητήσει από τις εταιρείες Unilever, Procter & Gamble, Colgate, L'Oreal κ.α. να εξηγήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός μετά τη συνάντηση, οι λιανέμποροι επανέλαβαν ότι τηρείται η συμφωνία για τις τιμές και αυτό βεβαιώνεται και από τους ελέγχους του υπουργείου όπου διαπιστώθηκαν 35 αυξομειώσεις τιμών στα 120 συνολικά προϊόντα που ελέγχονται από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Carrefour Didier Fleury υποστήριξε στη συνάντηση ότι από την αρχή του χρόνου έχουν διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί ορισμένες τιμές εξ αιτίας των αυξημένων τιμών που επέβαλαν οι βιομηχανίες.

Ο κ. Fleury τόνισε ότι, αν συνεχιστεί η αυξητική πολιτική από τις βιομηχανίες, το λιανεμπόριο θα στραφεί στις εισαγωγές. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μια εταιρεία καλλυντικών αύξησε κατά 18% τις τιμές των προϊόντων της σε 18 μήνες, και βιομηχανίες γαλακτοκομικών σε 30 μήνες κατά 18%.

Πηγή: ΑΠΕ