Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2003 12:47

Νέος οικονομικός διευθυντής στη Nokia

Ο Ρικ Σίμονσον διορίστηκε νέος οικονομικός διευθυντής της Νokia, ενώ επικεφαλής του τμήματος συσκευών κινητής τηλεφωνίας τοποθετήθηκε ο Όλι-Πέκα Καλασβούο, σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του μάνατζμεντ της εταιρείας έπειτα από δύο χρόνια στασιμότητας στις πωλήσεις.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ανώτερη ιεραρχία του μάνατζμεντ της εταιρείας εδώ και πέντε χρόνια. Η τελευταία ανανέωση είχε πραγματοποιηθεί το 1998.

Ο κ. Γιόρμα Όλιλα παραμένει ανώτατος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του φινλανδικού ομίλου.

ΟΙ αλλαγές θα εισέλθουν εν ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2004, όπως αναφέρει η φινλανδική εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές του Ελσίνκι.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας διευρύνεται από 10 σε 12 μέλη με τη συμμετοχή για πρώτη φορά δύο μη φινλανδών, του κ. Σίμονσον και του νορβηού κ. Χάλσταϊν Μερκ, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος ανθρωπίνων πόρων της Nokia.

Παράλληλα, η Nokia θα διασπαστεί σε τέσσερα τμήματα: συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δίκτυα, πολυμέσα και επιχειρηματικές λύσεις. Παράλληλα και σε συνεργασία με τα τέσσερα τμήματα θα λειτουργούν τα τμήματα πωλήσεων, μάρκετινγκ, logistics, μεταποίησης και τεχνολογίας καθώς και τμήματα εταιρικής στρατηγικής, ανάπτυξης και έρευνας.

Ο κ. Όλιλα σε δηλώσεις του τόνισε ότι η αναδιοργάνωση αυτή αντανακλά τις σημαντικές αλλαγές που έχουν συμβεί στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η μετοχική τιμή της Νokiα στο χρηματιστήριο του Ελσίνκι ενισχύεται κατά 0,30%.