Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2003 14:17

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΣΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Σεπτεμβρίου και το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε σε ετήσια βάση κατά 3,1% στο δεύτερο τρίμηνο. Τα επίσημα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Στα 16:45 θα ανακοινωθεί ο δείκτης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα του briefing.com, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε στις 88,5 μονάδες από 88,2.

Mε ενδιαφέρον αναμένεται επίσης στις 21:00 η ομιλία του Αλαν Γκρίνσπαν στην Ουάσινγκτον για τις σπουδές στην Οικονομία.

Στις 13:45 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν πτώση κατά 10 και 1,5 μονάδες αντιστοίχως, ενώ οι μετοχές μεγάλων αμερικανικών εταιρειών στα χρηματιστήρια της Ευρώπης παρουσιάζουν μικτή εικόνα.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Intel παρά την αναβάθμισή της από την J.P. Morgan. Αντιθέτως, μικρή άνοδο σημειώνει ο τίτλος της Motorola. Η J.P. Morgan προχώρησε σήμερα σε αναβάθμιση της αξιολόγησής της για τη μετοχή της παραπάνω εταιρείας.

¶νοδο σημειώνει και η μετοχή της Kodak, η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε σημαντικές απώλειες της τάξεως του 18% οδηγώντας το δείκτη Dow Jones στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι κυριότεροι δείκτες σημειώνουν πτώση άνω του 1%, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,147 δολάρια, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου σημείωνε πτώση κατά 0,45%.