Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2003 12:43

Επτά εκατομμύρια συνδρομητές η BskyB

Η βρετανική εταιρεία δορυφορικής τηλεόρασης, BSkyB, ανακοίνωσε σήμερα ότι επετεύχθη ο στόχος των επτά εκατομμυρίων απευθείας (direct-to-home, DHT) συνδρομητών, τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί πριν από πέντε χρόνια.

Η BskyB γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των DHT συνδρομητών στη Βρετανία και την Ιρλανδία άγγιξε τα 7,02 εκατομμύρια στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία αναμένει τώρα την μεταπήδηση των συνδρομητών του αναλογικού της πακέτου στην ψηφιακή της πλατφόρμα και ο παραιτηθείς γενικός διευθυντής της Τόνι Μπάλ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Sky θα εκπληρώσει τον επόμενο στόχο των οκτώ εκατομμυρίων συνδρομητών μέχρι το τέλος του 2005. Η μετοχή της BskyB αυτή την ώρα (12:40) ενισχύεται 0,98%.

Ο κ. Μπαλ δεν εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του. Την ίδια στιγμή εντείνονται οι φήμες αλλά και ο ανταγωνισμός για τη διαδοχή του. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις πιθανός διάδοχος του κ. Μπαλ είναι ο Τζειμς Μέρντοχ, ο 30χρονος γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ ιδιοκτήτη της αμερικανικής News Corp η οποία κατέχει το 35,4% των μετοχών της BskyB.