Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2003 17:38

Notos Com: Συγχώνευση με απορρόφηση της Big City

Στο πλαίσιο της εξυγίανσης της δραστηριότητας του Ομίλου στον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Notos Com Holdings ΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2004, σε συγχώνευση με απορρόφηση της Big City, ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Η Notos Com Holdings εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της Big City (κατείχε το 56%) από τους παλαιούς μετόχους έναντι ποσού χαμηλότερου των 50.000 ευρώ. Η παραγωγή των προϊόντων που διαθέτει η Big City στην αγορά, ανατέθηκε στην C n G Communications ΑΕ του κ. Γριμπογιάννη, εταιρεία που εισάγει και συναρμολογεί notebooks που διατίθενται στην αγορά με την επωνυμία Genesis. Με τον τρόπο αυτό, η Big City μετατρέπεται σε αμιγές δίκτυο λιανικής. Το δίκτυο των Franchisee θα εφοδιάζεται πλέον από την C n G Communications.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα κλείσει το κατάστημα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η διοίκηση της Big City θα μεταφερθεί στα γραφεία του Ομίλου στη Κηφισιά.

Για τη χρήση του 2003, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αναμένεται να διαμορφωθεί σε 245,7 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 12,3%, ενώ τα κέρδη προ φόρων σε 28,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,6%.

Μέχρι τα Χριστούγεννα η διοίκηση εκτιμά ότι θα λειτουργήσει το νέο πολυκατάστημα Λαμπρόπουλος Home στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμα τα νέα γραφεία με αποθήκες επί της Αττικής οδού.