Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2003 18:18

Συνδυασμένη προσφορά τέλη Οκτωβρίου του 15,7% του μ/κ της ΔΕΗ

Σε ποσοστό 15,7% θα ανέλθει η συνδυασμένη προσφορά νέου πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στην Ελλάδα και το εξωτερικό περί τα τέλη Οκτωβρίου 2003, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Η συνδυασμένη προσφορά μετοχών θα συνίσταται σε δημόσια εγγραφή στην Ελλάδα σε ιδιώτες και θεσμικούς, ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς στο εξωτερικό, και ιδιωτική τοποθέτηση στους εργαζομένους της εταιρείας.

Οι μετοχές που θα αποτελέσουν αντικείμενο της ιδιωτικής τοποθέτησης στους εργαζομένους, θα διατεθούν σε τιμή χαμηλότερη από αυτήν της τιμής διάθεσης των μετοχών της δημόσιας εγγραφής. Επίσης, οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στην ιδιωτική τοποθέτηση, καθώς και οι μη θεσμικοί επενδυτές που θα συμμετέχουν στη δημόσια εγγραφή, αναμένεται να λάβουν δωρεάν μετοχές ως κίνητρο διακράτησης.

Το Ελληνικό Δημόσιο όρισε τις Alpha Finance, Deutsche Bank, EFG Telesis Finance Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Morgan Stanley από κοινού ως Γενικούς Συντονιστές της συνδυασμένης προσφοράς των κατά ανώτατο όριο 36,5 εκατ. μετοχών, τις οποίες κατέχει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο άμεσα ή έμμεσα.