Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2003 12:42

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που λήστευε τράπεζες στη Ραφήνα

Σπείρα Αλβανών, που λήστευε τράπεζες, κυρίως στην περιοχή της Αρτέμιδας και της Ραφήνας, εξαρθρώθηκε από την δίωξη εγκλημάτων ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες τα ξημερώματα στην Αγ. Παρασκευή, μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, δύο 19χρονους Αλβανούς, οι οποίοι μοίραζαν 4.795 ευρώ, που ήταν μέρος απο τη λεία της ένοπλης ληστείας που είχε γίνει την προηγούμενη μέρα στο υποκατάστημα της Alpha Bank, στην Αθήνα.

Συνολικά, από την τράπεζα οι ληστές πήραν 8.600 ευρώ. Τη ληστεία, όπως προέκυψε, είχαν διαπράξει οι συλληφθέντες Κρίστο Σαμπάνι και Κένκι Σαντιγκάι, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή τους, ονόματι Μπένι, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος φέρεται και ως εγκέφαλος της σπείρας.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο Μπένι μαζί με τους δύο συλληφθέντες και δύο ακόμα συμπατριώτες του, με τα ονόματα Ρόμπερτ Χοκσάι, 18 ετών και Μπόμπο Μπαμπούς ή Αλτίν Ράμα, 27 ετών, που επίσης αναζητούνται, διέπραξε και τις εξής ληστείες: στις 21 Ιουλίου στην Alpha Bank, στη Λεωφόρο Αρτέμιδος 25, στην Αρτέμιδα, με λεία 29 χιλιάδες ευρώ και την ίδια μέρα στην Alpha Bank Ραφήνας, στην οδό Χρυσοστόρμου Σμύρνης 3, με λεία 300.000 χιλιάδες ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων