Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 08:36

Scottish & Newcastle : Προς πώληση περιουσιακών της στοιχείων

ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ των παμπ που κατέχει, για περισσότερα από 2,5 δισ. λίρες Αγγλίας (4,16 δισ. δολ.) στην Spirit Group Ltd., ενδέχεται να ανακοινώσει σήμερα η Scottish & Newcastle Plc, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «Financial Times», στο οποίο δεν αναφέρεται συγκεκριμένη πηγή και το οποίο επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα με ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο.

Η εκπρόσωπος της Scottish & Newcastle, Linda Bain, μιλώντας στο Bloomberg News, επεσήμανε ότι επίκειται κάποια ανακοίνωση, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλια για τη συμφωνία.

Η συμφωνία, που στηρίζεται από τις εταιρείες Texas Pacific Grouop, CVC Capital Partner Ltd. και την Blackstone Group LP, θα αυξήσει τον αριθμό των μπαρ που κατέχει η Spirit, στα 2.500 από 1.074, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Η Scottish & Newcastle, προχωρά στην πώληση των μπαρ που κατέχει, συμπεριλαμβανομένου του «Bar 38», του «Chef & Brewer» και της ξενοδοχειακής αλυσίδας «Premier Lodge», προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη ζυθοποιΐα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Μέρος της εν λόγω συμφωνίας είναι η ενδεχόμενη εξαγορά από την Spirit, της ζυθοποιΐας μέσα στα επόμενα επτά χρόνια και του εργοστασίου παραγωγής κρασιών, την επόμενη πενταετία, αναφέρεται στο δημοσίευμα.