Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 17:12

Οριακές μεταβολές στη Wall Steet

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης στη Wall Street μετά τη σημαντική άνοδο της Παρασκευής και εν αναμονή της εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Αυτή την εβδομάδα θα δημοποσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των εταιρειών Yahoo!, Alcoa και General Electric, ενώ από το χώρο της οικονομίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται την Πέμπτη τα στοιχεία για την ανεργία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 4 Οκτωβρίου αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση κατά 4.000 έναντι αύξησης κατά 13.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Στις 16:46 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.566,09 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,06% και ο Nasdaq στις 1.877,16 μονάδες καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,18%.

Σημαντική άνοδο, άνω του 6%, σημειώνει ο τίτλος της Motorola. Η υπ’ αριθμόν ένα εταιρεία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο ανακοίνωσε σήμερα την απόσχιση της μονάδας ημιαγωγών και την αυτόνομή εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι κυριότεροι δείκτες εξακολουθούν να κινούνται πτωτικά, ενώ το ευρώ έχει ανακάμψει πάνω από το επίπεδο των 1,16 δολαρίων.