Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 17:33

Στη δημοσιότητα ο νέος Αναπτυξιακός νόμος

Ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου http://www.ypetho.gr/ypourgeio/sx_trop_2601_310703.asp , ο οποίος προωθείται για κατάθεση στο Κοινοβούλιο.

Της κατάθεσης του νόμου προηγήθηκε πολύμηνος κοινωνικός διάλογος με τους ενδιαφερόμενους κοινωνικούς εταίρους, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην τροπολογία του σχεδίου νόμου προβλέπεται ο σχηματισμός ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού από τα κέρδη των επιχειρήσεων, με σκοπό την πραγματοποίηση παραγωγικών επενδύσεων ισόποσης αξίας.

Το αποθεματικό αυτό μπορεί να σχηματίζεται από τα κέρδη των οικονομικών χρήσεων 2004-2008, ανεξάρτητα του τόπου εγκατάστασης και μέχρι ποσοστού 35% των συνολικών αδιανέμητων κερδών τους, και να χρησιμοποιηθεί εντός τριετίας από το χρόνο σχηματισμού του.

Επίσης προβλέπεται η καθιέρωση χαμηλού συντελεστή φορολογίας στο 25%, έναντι του ισχύοντος 35%, επί των κερδών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν επενδύσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ.