Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 10:11

Τράπεζα Πειραιώς: Διάθεση του 6,7% σε θεσμικούς επενδυτές

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να διαθέσει ίδιες μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές, μέσω μιας συνοπτικής διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated book building).

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να διαθέσει 11,2 εκατ. ίδιες μετοχές τις οποίες έχει στην κατοχή της. Οι μετοχές αυτές αντιστοιχούν, αυτήν τη στιγμή, στο 6,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, η συναλλαγή αυτή θα επιτρέψει στην Τράπεζα Πειραιώς να διεθνοποιήσει περαιτέρω τη μετοχική της βάση και να ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή.

Η επενδυτική τράπεζα UBS θα είναι ο αποκλειστικός ανάδοχος για τη συναλλαγή και η ΣΙΓΜΑ Α.Χ.Ε. θα είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση μετοχών στην Ελλάδα.

Οι μετοχές πρόκειται να διατεθούν με τη μέθοδο της συνοπτικής διαδικασίας βιβλίου προσφορών σε θεσμικούς επενδυτές. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί να μην εκδόσει ή διαθέσει ίδιες μετοχές για μια περίοδο 90 ημερών (lock-up period), με εξαίρεση την έκδοση περίπου 30 εκατ. μετοχών σε σχέση με την προτεινόμενη απορρόφηση της ΕΤΒΑ, όπως έχει ανακοινωθεί από τις 30 Ιουνίου 2003. Επιπλέον, μέχρι την ολοκλήρωση της διάθεσης, η Τράπεζα Πειραιώς δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει αγορές ιδίων μετοχών σε εφαρμογή του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα αποτελέσματα του 9μήνου της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν στις αρχές Νοεμβρίου 2003, προβλέπεται να επιβεβαιώσουν τη θετική πορεία που προδιαγράφηκε στα αποτελέσματα του 6μήνου. Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε επίπεδο Ομίλου για το 9μηνο, αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 20% τουλάχιστον σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002.