Αυξήσεις τιμών έως 7,8% (παρθένο ελαιόλαδο) σε 48 από τα 110 είδη διατροφής που πωλούν σούπερ μάρκετ, μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2003, εντοπίζονται από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Τροφίμων-Ποτών του υπουργείου Ανάπτυξης. Σε 42 προϊόντα οι τιμές παρέμειναν σταθερές.
Σε ετήσια βάση (Οκτώβριος 2002 - Οκτώβριος 2003) σημαντικές ανατιμήσεις εμφανίζονται και στα οπωροκηπευτικά σε 19 είδη, που φτάνουν μέχρι και το 91% (φασολάκια μπαρμπούνια), ενώ μειώσεις υπάρχουν σε δέκα είδη.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης εκτιμά, παρόλα αυτά, ότι το πάγωμα τιμών ισχύει, ενώ οι όποιες αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ κινούνται στο πλαίσιο του πληθωρισμού εκτός από το ελαιόλαδο.