Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 12:31

Σόιμπλε: Πολύ μακριά από μια απόφαση για την Κύπρο

«Πολύ μακριά» από μια απόφαση για την παροχή βοήθειας στην Κύπρο βρίσκεται η Ε.Ε, σύμφωνα με δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Πολύ μακριά» από μια απόφαση για την παροχή βοήθειας στην Κύπρο βρίσκεται η Ε.Ε, σύμφωνα με δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οπως αναφέρει σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung, δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση και δεν είναι ακόμη καν σαφές «εάν μέσω του προβλήματος της Κύπρου βρίσκεται σε κίνδυνο συνολικά η Ευρωζώνη»,.

Αναφερόμενος στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, όπου εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα, ο Σόιμπλε δηλώνει πως «σε σχέση με την ισχύ της οικονομίας της χώρας- είναι προφανώς δυσανάλογα μεγάλος», αλλά δεν υιοθετεί απαραίτητα τις εικασίες περί «ξεπλύματος» παράνομου χρήματος.

Επισημαίνει ακόμη ότι είναι γεγονός πως επιστρέφει στη Ρωσία, μέσω κυπριακών λογαριασμών, εντυπωσιακά πολύ χρήμα ρώσων πολιτών, συμπληρώνοντας πάνως ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να κάνει «σοβαρή πολιτική στη βάση υποθέσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ