Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 19:01

Προκήρυξη νέων προγραμμάτων για ΜΜΕ

Την προκήρυξη νέων κύκλων παλαιότερων προγραμμάτων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, αλλά και την ενεργοποίηση νέων, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλ. Καλαφάτης.

Συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί ο τρίτος κύκλος του προγράμματος «Πιστοποιηθείτε», προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, καθώς και ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για επενδύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ.

Ως το τέλος του μήνα θα προκηρυχθεί ο τρίτος κύκλος του Προγράμματος «Επιχειρηματικά σχέδια ΜΜΕ», ενώ το Νοέμβριο θα επαναπροκηρυχθούν τα προγράμματα ενίσχυσης της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και θα προκηρυχθεί για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Ενίσχυση Περιβαλλοντικών Συνεργασιών», προϋπολογισμού 18,4 εκατ. ευρώ, το οποίο αποβλέπει στη δημιουργία συνεργασιών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο (π.χ. απόβλητα). Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων αυτών φθάνει τα 101,1 εκατ. ευρώ.