Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2003 09:16

Πειραιώς: Υπερκάλυψη

ΥΠΕΡΚΑΛΥΦΘΗΚΕ η τοποθέτηση του πακέτου μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ το τυπικό κλείσιμο του βιβλίου προσφορών θα γίνει σήμερα αργά το απόγευμα, λόγω της δέσμευσης που υφίσταται από τη συμφωνία με τον ανάδοχο της τοποθέτησης UBS.

Η υπερκάλυψη έγινε χθες και οι προσφορές που γίνονται δεκτές αφορούν ποσό άνω των 8 ευρώ ανά μετοχή.

Η τοποθέτηση γίνεται για 11,2 εκ. μετοχές και η τράπεζα θα αποκομίσει ποσό της τάξης των 90 εκ. ευρώ, ενώ σε ποσοστό 70% οι προσφορές προέρχονται από θεσμικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού ώστε επιτυγχάνεται και η ενίσχυση της παρουσίας των ξένων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Ο κ. Αλεξάκης

Ο πρόεδρος του Χ.Α. Παναγιώτης Αλεξάκης χαρακτήρισε χθες την τοποθέτηση των πακέτων μετοχών της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κεφαλαιαγορά και τις τράπεζες, η οποία αποδεικνύει ότι οι ξένοι επενδυτές εκτιμούν θετικά τις προοπτικές του Χ.Α. και του τραπεζικού κλάδου.

Η απόφαση της ΔΕΚΑ να πωλήσει μετοχές της Εθνικής προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές και κάνει την αγορά πιο ανταγωνιστική, ενώ η αντίστοιχη κίνηση της Πειραιώς ενισχύει την ανάπτυξη της τράπεζας, τόνισε ο κ. Αλεξάκης.