Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 11:53

Η Plias για την πώληση της Τσακίρης ΑΒΕΕ

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πώληση της θυγατρικής της εταιρείας Τσακίρης ΑΒΕΕ ανακοίνωσε σήμερα η Plias ΑΒΕΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του ομίλου, που αποσκοπεί στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης, η οποία ενισχύεται σημαντικά και με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 29,1 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιεί.

Συγκεκριμένα, η Plias προέβη σε υπογραφή μνημονίου προθέσεων με την εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον για την πώληση του 100% της Τσακίρης ΑΒΕΕ. Η πώληση τελεί υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και των αποτελεσμάτων του νομικού και οικονομικού ελέγχου, καθώς και της έγκρισης των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιρειών.

Το διαπραγματευόμενο τίμημα ανέρχεται σε περίπου 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ το οριστικό τίμημα θα ανακοινωθεί με το πέρας των σχετικών διαδικασιών. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2003, υπό την προϋπόθεση της λήψεως των απαιτουμένων κανονιστικών και λοιπών εγκρίσεων.

Η διοίκηση της Plias εκτιμά ότι η πώληση της Τσακίρης θα συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της χρηματοοικονομικής κατάστασης του Ομίλου, εξασφαλίζοντας άμεσα σημαντικές χρηματορροές, μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και βελτίωση της καθαρής θέσης του Ομίλου.