Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 17:56

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Γ. Στουρνάρα

Περίπου δυόμιση ώρες διήρκησε η συνεργασία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Περίπου δυόμιση ώρες διήρκησε η συνεργασία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επισκόπηση της οικονομικής πολιτικής και των προαπαιτούμενων δράσεων, αλλά και η οργάνωση των νομοθετικών πρωτοβουλιών, εν όψει του Eurogroup και της συνεδρίασης του ΔΝΤ.

Κυβερνητικός παράγοντας σχολίασε μετά τη συνάντηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και ότι πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το φορολογικό και ο ορισμός του γενικού γραμματέα Εσόδων.

Οπως έγινε γνωστό, μετά από συνεννόηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος της Βουλήςμε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να ψηφιστούν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, σειρά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Οι συγκεκριμένες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

Αύριο Πέμπτη, στις 20:00, ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που θα παρατεθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την κυβερνητική απόφαση για προώθηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος των επτά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

«Η διαδικασία αυτή συνιστά μια ακόμη απόδειξη και ξεμπροστιάζει τον πραγματικό ταξικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας και του αστικού πολιτικού συστήματος», αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι η ΚΟ του κόμματος θα εκφράσει την διαμαρτυρία της στο προεδρείο της Βουλής και θα καθορίσει την στάση της για την συζήτηση του νομοσχεδίου ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον λαό.

Πηγή: ΑΜΠΕ