Τα εύσημα του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Βελγίου Στέφεν Βανάκερε δέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας για το έργο που παράγει η Ελλάδα. Η παρούσα κυβέρνηση «αντιμετωπίζει τα προβλήματα με έναν ουσιαστικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Βανάκερε.
Τα εύσημα του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Βελγίου Στέφεν Βανάκερε δέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας για το έργο που παράγει η Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών στην Αθήνα, ο κ. Βανάκερε ανέφερε ότι η παρούσα κυβέρνηση «αντιμετωπίζει τα προβλήματα με έναν ουσιαστικό τρόπο». Συνεχάρη επίσης τον κ. Στουρνάρα «για τη δουλειά που έχει κάνει» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο ίδιος και συνολικά η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά θα συνεχίσουν να έχουν υποστήριξη όχι μόνο στο Κοινοβούλιο, αλλά και στην κοινή γνώμη, γιατί είναι ένας δρόμος παραγωγικός που οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού».
Ο βέλγος αξιωματούχος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μπορεί το 2012 να ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έπρεπε να πάρει γενναίες αποφάσεις, οι θυσίες ωστόσο δεν ήταν μάταιες.
Προειδοποίησε πάντως ότι χρειάζεται και άλλη προσπάθεια τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο για την Ελλάδα. «Ακόμη και πιο εύπορα κράτη, όπως το Βέλγιο, πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για τη δημοσιονομική σταθερότητα. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Η ευρωπαϊκή κρίση δεν τελείωσε ακόμη», πρόσθεσε ο κ. Βανάκερε.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι οι προσπάθειες έχουν αποτελέσματα και οδηγούν σε σημάδια ανάκαμψης, τόσο στο δημοσιονομικό τομέα όσο και στην πραγματική οικονομία.
Ο βέλγος ΥΠΟΙΚ γνωστοποίησε ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα συζητήθηκε το πώς μπορεί να βελτιστοποιηθεί η τεχνική βοήθεια που προσφέρουν στην Ελλάδα δημόσιοι λειτουργοί του Βελγίου, υπογραμμίζοντας βέβαια πως «η προσπάθεια βεβαίως θα πρέπει να γίνει από τους Έλληνες και όχι από άλλους».
«Θέλω να διαβεβαιώσω τον κ. Στουρνάρα ότι εμείς προτιθέμεθα να διατηρήσουμε ζωντανή αυτή τη συνεργασία και ότι η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν είναι μόνο σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αλλά και μεταξύ διπλωματών, δημοσίων λειτουργών και γενικά σε ανθρώπινο επίπεδο», συμπλήρωσε ο κ. Βανάκερε και κατέληξε λέγοντας πως η φιλία μεταξύ των δύο χωρών μακροχρόνια.