Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 17:36

Θετικές ενδείξεις για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Στα υψηλά τεσσάρων ετών αναρριχήθηκε ο δείκτης του Conference Board τον Δεκέμβριο, υποδεικνύοντας βελτίωση των προοπτικών για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Στα υψηλά τεσσάρων ετών αναρριχήθηκε ο δείκτης του Conference Board τον Δεκέμβριο, υποδεικνύοντας βελτίωση των προοπτικών για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Αμφιβολίες διατυπώνονται, ωστόσο, σχετικά με το κατά πόσο θα μπορέσει να διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός ανάπτυξης στην απασχόληση.

Τον Δεκέμβριο, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,77% σε μηνιαία βάση και 3,1% σε ετήσια και ανήλθε στις 109,02 μονάδες. Ο δείκτης του Conference Board καταρτίζεται με βάση οκτώ δείκτες της αγοράς εργασίας και θεωρείται βαρόμετρο των τάσεων στην απασχόληση.

«Μετά τη σημαντική άνοδο που σημείωσε τον Δεκέμβριο, σε συνέχεια της αναθεώρησης των στοιχείων Νοεμβρίου προς τα επάνω [στις 108,19 μονάδες], μπορεί να διακρίνει κανείς μία τάση βελτίωσης», σχολιάζει ο διευθυντής μακροοικονομικών ερευνών του Conference Board, Γκαντ Λίβανον.

«Ωστόσο, εάν η οικονομική δραστηριότητα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ασθενικούς ρυθμούς το πρώτο εξάμηνο του 2013, θα είναι δύσκολο για τους εργοδότες να διατηρήσουν τον σημερινό ρυθμό αύξησης των θέσεων εργασίας», επισημαίνει.