Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003 15:33

Ως την άλλη εβδομάδα ο διαγωνισμός για το 20% της ΕΥΔΑΠ

Διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού περίπου 20% της ΕΥΔΑΠ, θα προκηρύξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το υπουργείο Οικονομίας, αποκάλυψε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει περί το 61% της εταιρείας ύδρευσης και η Αγροτική Τράπεζα το 10%. Oι μετοχές που θα μεταβιβαστούν θα προέρχονται κατά 10% από την κρατική συμμετοχή και το υπόλοιπο από την συμμετοχή της τράπεζας. Mε βάση την χθεσινή χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας εκτιμάται ότι τα έσοδα του Δημοσίου θα αγγίξουν τα 130 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως υποδηλώνει και η ευρεία διακύμανση της τιμής της μετοχής από τα 2,88 ευρώ τον Μάρτιο 2003 -στα κατώτερα έτους- σε 7,32 ευρώ που ήταν η μέγιστη τιμή στις 19 Αυγούστου.

O στρατηγικός εταίρος θα αναζητηθεί σε ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και σε επιχειρήσεις που θα προσδώσουν σημαντικές συνέργιες στην επιχείρηση όσον αφορά στη διαχείριση, διανομή και επενδύσεις ύδατος, σύμφωνα με το Reuters.

Πληροφορίες φέρουν τις γαλλικές Veolia Environment, και Suez ως πιθανούς ενδιαφερόμενους.