Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003 16:58

Επιστροφή στην κερδοφορία αναμένει η Olympic Catering στο εννεάμηνο

Κέρδη περίπου 2 εκατ. ευρώ αναμένει να εμφανίσει η Olympic Catering στο εννεάμηνο του 2003 έναντι ζημιών ύψους 4,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων, σύμφωνα πάντα με τα προσωρινά λογιστικά στοιχεία, αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση χαρακτηρίζει το στοιχείο αυτό ιδιαίτερα σημαντικό «δεδομένου ότι η εταιρεία επιβαρύνεται με υψηλές αποσβέσεις απόρροια του επενδυτικού προγράμματος μετεγκατάστασης στο νέο αεροδρόμιο, ενώ δεν απαιτούνται για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της, σημαντικές νέες επενδύσεις».

Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, αυτός κατά το πρώτο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης διαμορφώνεται σε 32,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 13,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε εκμετάλλευση χώρων εστίασης κυρίως σε αεροδρόμια.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε σταθερά κερδοφόρο πορεία, στοιχείο το οποίο σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, είχε τεθεί ως κύριος στόχος για τη χρήση του 2003. Επιπρόσθετα έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη –και πλέον σημαντική- φάση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ενώ έχει ξεκινήσει η δραστηριοποίηση της εταιρείας στο χώρο του food service, μέσω κατεψυγμένων γευμάτων.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία για πρώτη φορά συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση ANUGA στη Κολωνία της Γερμανίας, με στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων πραγματοποίησης εξαγωγών, αλλά και την έρευνα αγοράς ως προς τις προμήθειες.