Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2003 13:27

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνουν τα futures στη Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου των εταιρειών 3M και Citigroup.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, τα κέρδη της πρώτης διαμορφώθηκαν στα 79 σεντς ανά μετοχή έναντι 69 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002. Η μετοχική τιμή της εταιρείας την Παρασκευή ενισχύθηκε κατά 35 σεντς και διαμορφώθηκε στα 74,08 δολάρια.

Η μετοχική τιμή της 3M στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,36%.

Τα κέρδη της Citigroup αναμένεται να φθάσουν τα 85 σεντς ανά μετοχή έναντι 74 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του περυσινού έτους.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω εταιρειών θα δοθούν στη δημοσιότητα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ μετά την επίσημη λήξη των συναλλαγών θα ανακοινωθούν οι επιδόσεις της Texas Instruments.

Περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών που απαρτίζουν το δείκτη Standard & Poor's 500 έχουν ήδη ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους. Η γενικότερη εικόνα των εταιρικών κερδών τρίτου τριμήνου αλλά και των επομένων τριμήνων αναμένεται πιο ευοίωνη, επισημαίνει στη Wall Street Journal http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/20/834851.htm ο Τσακ Χιλ, επικεφαλής του τμήματος έρευνας της Thomson First Call.

Η κερδοφορία των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα είναι αυξημένη κατά 16,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2002 υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς, πρόσθεσε ο κ. Χιλ.

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών του Conference Board για το μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα του Dow Jones Newswires, ο παραπάνω δείκτης μειώθηκε κατά 0,1% έναντι αύξησης 0,4% τον Αύγουστο.

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Σνόου, σε συνέντευξή του στους “Times” του Λονδίνου ανέφερε ότι τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν, καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει, ενώ επανέλαβε παράλληλα ότι η Ουάσιγκτον εμμένει στην πολιτική του ισχυρού δολαρίου.

Στις 13:02 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 23 και 7,5 μονάδες.

Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα και το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1652 δολάρια.