Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο του Internet, όπως της Softbank Corp., καθώς ανησυχία επικρατεί για τα αποτελέσματα της Yahoo Japan Corp. σήμερα, τα οποία θα δείξουν ότι τα πρόσφατα κέρδη δεν δικαιολογούν την πορεία και την προοπτική της εν λόγω βιομηχανίας.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 11.056,56 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific, υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 85,89 μονάδες, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 28 μηνών. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Softbank.

«Με τα κέρδη που είδαμε προσφάτως, το μόνο φυσικό είναι να δούμε μία παύση στις αγορές», ανέφερε ο Yoshinori Nagano, ο οποίος διαχειρίζεται 73 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Daiwa Asset Management Co., στο Τόκυο.

Αλλού στην Ασία, ανοδικά κινούντο οι μετοχές της Samsung Electronics Co., μετά την ανακοίνωση της Texas Instruments Inc., ότι τα κέρδη της θα υπερβούν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, τονώντας έτσι την εμπιστοσύνη για την προοπτική της βιομηχανίας των ημιαγωγών.

Οι μετοχές της BHP Billiton οδηγούσαν σε άνοδο τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος κέρδιζε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 16 μηνών.

Ολοι οι δέικτες κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και την Κίνα.