Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 08:22

Mayne Group Ltd. : Προς πώληση των 53 νοσοκομείων της

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ των νοσοκομείων της, αντί 813 εκατ. δολ. Αυστραλίας (563 εκατ. δολ. ΗΠΑ), συμφώνησε να προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας της Αυστραλίας, Mayne Group Ltd., μετά τη διένεξη με τους γιατρούς να συνεισφέρουν από κοινού στο χρέος της που έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ το 2003. Η μετοχή της Mayne, κέρδιζε ποσοστό 4,1%.

Η Mayne θα πουλήσει τα 53 νοσοκομεία της και τα χρήματα από την πώληση θα τα χρησιμοποιήσει για την επαναγορά μετοχών της, προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος της, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Stuart James, προχώρησε στην πώληση του τμήματος μεταφορών της εταιρείας πέρυσι, καθώς η Mayne επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις μεθόδους θεραπείας του καρκίνου, τα φαρμακευτικά σκευάσματα και τις διαγνωστικές μεθόδους.

«Η Mayne έχει άμεση ανάγκη από ρευστό», ανέφερε ο George Raftopoulos, ο οποίος κατέχει μετοχές της Mayne, αξίας 138 εκατ. δολ. με την Constellation Capital Management Ltd., στο Σίδνεϊ. Η επαναγορά θα υπερτιμήσει τις μετοχές.

Οι μετοχές της Mayne κέρδιζαν έξι σεντς, φθάνοντας στα 3,50 δολ. Αυστραλίας στη 1:07' μ.μ. στο Σίδνεϊ. Από τις 24 Ιουλίου, η μετοχή έχει κερδίσει ποσοστό 20%, όταν η Mayne ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την πώληση των νοσοκομείων που διαθέτει.