Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 11:24

Προβλέψεις αναλυτών για τα αποτελέσματα της Εθνικής

Αύξηση κατά περίπου 40% αναμένεται να σημειώσουν στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους τα ενοποιημένα προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη της Εθνικής Τράπεζας φθάνοντας τα 386,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα που διενήργησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τη UBS, στο εννεάμηνο του 2003 τα προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη του ομίλου της Εθνικής αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά 42% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ανερχόμενα σε 394 εκατ. ευρώ λόγω της αύξησης εργασιών και της συγκράτησης των λειτουργικών δαπανών.

Τα έσοδα από τόκους αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 11%, στα 975 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της σημαντικής ενίσχυσης των χορηγήσεων ενώ οι προμήθειες προβλέπονται αυξημένες κατά 16%, στα 286 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις για επισφάλειες εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 5% ενώ οι αναλυτές της UΒS αναμένουν εκπλήξεις κυρίως από τους όγκους των δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Εθνικής για το εν λόγω χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Η μετοχική της τιμή ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,78%.