Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 16:04

ΑΤΕ: Δάνειο για την εξόφληση οφειλών προς την εφορία

Τη διάθεση νέων προϊόντων για την εξόφληση οφειλών των επιχειρήσεων προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα.

Το νέο της προϊόν «ΑΤΕ TAXIS 2003 Επιχειρήσεων» δίνει τη δυνατότητα δανειοδότησης κάθε μορφής νομικών προσώπων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο και ενδιαφέρονται να τις εξοφλήσουν άμεσα, έτσι ώστε να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων της πρόσφατης Εγκυκλίου Οδηγίας του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπει συγκεκριμένα ότι «οφειλές προς το Δημόσιο ή προς τρίτους που έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ ή στα τελωνεία του Κράτους μέχρι 31.12.2002, εφόσον καταβληθούν στο σύνολο τους μέχρι 31.10.2003, απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, κατά 50%».

Για την έγκριση της χρηματοδότησης προβλέπονται ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να προλάβουν τις προθεσμίες που θέτει το Δημόσιο για την τακτοποίηση των οφειλών τους. Οι όροι του δανείου διαφοροποιούνται ανάλογα με τον πελάτη στη βάση συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης της πιστοληπτικής του ικανότητας.