Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 08:30

Eastman Kodak Co. : Επένδυση 100 εκατ. δολ. στην China Lucky Film Co.

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 100 εκατ. δολ. πρόκειται να επενδύσει η μεγαλύτερη εταιρεία φωτογραφικών ειδών στον κόσμο, Eastman Kodak Co. στην China Lucky Film Co., προλαβαίνοντας την ανταγωνίστριά της Fuji Photo Film, να κερδίσει το 1/5 της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φιλμ της χώρας.

Η Kodak, θα δαπανήσει 45 εκατ. δολ. για να αποκτήσει μερίδιο από την μητρική, της China Lucky Film Group Co., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δεύτερης. Επίσης, θα επενδύσει το ποσόν των 29,5 εκατ. δολ. για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής της Lucky στο εργοστάσιό της βορείως της Κίνας και θα προσφέρει 25 εκατ. δολ. ως κεφάλαιο κίνησης. Περισσότερες λεπτομέρειες, δεν έγιναν γνωστές.

Η Fuji βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Lucky τα τελευταία επτά χρόνια, προκειμένου να επιτύχει μία συνεργασία, ενώ ήθελε να εξαγοράσει μερίδιο 40% στην Lucky, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «China Business Times» στις 30 Ιουνίου.

Οι μετοχές της Kodak υποχώρησαν κατά 1,6%, κλείνοντας στα 23,26 δολ. η μία στις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 63% των κερδών της το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους λειτουργίας, προβλέποντας ταυτοχρόνως ότι θα σημειωθεί περαιτέρω μείωση των εσόδων, μεγαλύτερη από το ήμισυ, για το σύνολο της χρήσης.

Απώλειες 1% σημείωναν οι μετοχές της Fuji, φθάνοντας στα 3.200 γιεν η μία στις 11:40' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Αντιθέτως, άνοδο 2,8% σημείωναν χθες οι μετοχές της Lucky Film, κλείνοντας στα 13,67 γουάν η μία. Σήμερα, σταμάτησε η διαπραγμάτευσή τους, εν αναμονή της ανακοίνωσης για την εξαγορά μεριδίου της.