Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 14:25

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης μετά την επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος διεθνώς.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο κατέγραψε σήμερα απώλειες άνω του 5% http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/23/836266.htm , ενώ σημαντική πτώση σημειώνουν και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη.

Αρνητικό αντίκτυπο έχουν επίσης τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών Sony και Computer Associates που ανακοινώθηκαν σήμερα και τα οποία έρχονται να προστεθούν στις απογοητευτικές επιδόσεις των εταιρειών Merck και Dupont που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθούν οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των εν λόγω αιτήσεων κατά 6.000 έναντι μείωσης κατά 4.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης (στις 18:00) η ομιλία του διοικητή της Fed, Aλαν Γκρίνσπαν, για την οικονομία.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Microsoft. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, τα κέρδη της υπ’ αριθμόν ένα εταιρείας λογισμικού στον κόσμο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 29 σεντς ανά μετοχή έναντι 28 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002.

Η μετοχή της Microsoft στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,48%.

Στις 13:45 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχωρούσαν κατά 76 και 20 μονάδες αντιστοίχως.