Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2003 14:14

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΠΤΩΤΙΚΟ προμηνύεται το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων μετά τη σημαντική χθεσινή άνοδο που αποδόθηκε στη δέσμευση της Fed να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/29/838638.htm .

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η συναλλακτική δραστηριότητα θα είναι περιορισμένη σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση εν αναμονή των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου που θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα.

Στις 13:53 (ώρα Ελλάδος) oι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχωρούσαν κατά 6,5 και 35 μονάδες αντιστοίχως.

Καθώς δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από το χώρο της οικονομίας, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η κατασκευαστική Halliburton ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 38% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2002 διαμορφούμενα στα 58 εκατ. δολ. από 94 εκατ. δολ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της Boeing. Τα κέρδη της παραπάνω εταιρείας εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στα 25 σεντς ανά μετοχή έναντι 46 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002.