Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2003 14:57

Από 1/1/2004 η εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου

Από την 1η Ιανουαρίου 2004 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου, τα βασικά σημεία του οποίου συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη με τους προέδρους του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο και της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου.

Ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια επενδύσεων στην Ελλάδα με στόχο την αύξησή τους. Όπως είπε, το νομοσχέδιο θα δίνει έμφαση, με την παροχή κινήτρων, σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός, θα προβλέπει την επέκταση των κινήτρων και για τις παλιές επιχειρήσεις, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα αυξημένου αφορολόγητου αποθεματικού για όλες τις επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις. Το αυξημένο αποθεματικό θα ισχύει από την φετινή χρήση.

Ο κ. Κυριακόπουλος δήλωσε ότι η χώρα μας χρειάζεται περισσότερες ελληνικές και ξένες επενδύσεις και τόνισε ότι το νέο πλαίσιο θα είναι βελτιωμένο σε σχέση με το υφιστάμενο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι, από την πλευρά των εργαζομένων, ο στόχος της ανάπτυξης τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα και κάλεσε την κυβέρνηση να προωθήσει γρήγορα στη Βουλή το νέο νόμο που, όπως είπε, υποστηρίζει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ