Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2003 16:27

Οριακά πάνω από τις 2.100 μονάδες ο γενικός δείκτης

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου αδυνατώντας να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη. Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία υποχώρησε κατά 2,55%, καθώς και η πλειονότητα των τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών τίτλων. Εξαίρεση αποτέλεσε η μετοχή του ΟΤΕ κλείνοντας με άνοδο 1,67%.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,22% και διαμορφώθηκε στις 2.107,92 μονάδες με τη συνολική αξία των συναλλαγών στα 123 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν 112 σημείωσαν άνοδο, 173 υποχώρησαν και 75 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Profile, στην πρεμιέρα της στο Χ.Α., σημείωσε άνοδο κατά 10% και έκλεισε στα 3,52 ευρώ παρουσιάζοντας συναλλακτική δραστηριότητα 964.820 τεμαχίων.

Εξάλλου, αύριο, εκτός απροόπτου, αναμένεται να υποβληθεί στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, από την αρμόδια Επιτροπή ο «Κώδικας Κεφαλαιαγοράς». Με τον Κώδικα, ο οποίος αποτελείται από επτά τόμους, ενοποιείται η «σκόρπια» νομοθεσία για την Κεφαλαιαγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή είχε συγκροτηθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Χριστοδουλάκη και επικεφαλής της Επιτροπής αυτής είναι ο καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Θράκης κ. Ιωάννης Σχινάς.