Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003 11:46

Οριακή άνοδος στη Σοφοκλέους

Μικρή άνοδο κατά 0,15% σημειώνει αυτή την ώρα (11:30) o γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του Χ.Α. έχοντας διαμορφωθεί στις 2.111,01 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών φθάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 76 ενισχύονται, 79 υποχωρούν και 82 παραμένουν αμετάβλητες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο (0,54%) σημειώνει ο τηλεπικοινωνιακός, ενώ τις σημαντικότερες απώλειες (1,16%) ο δείκτης διυλιστηρίων.

Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,41%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πολύ αρχές της επόμενης, αναμένεται να ανακοινωθεί το αν έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ και Telenor για την εξαγορά από τον ελληνικό Οργανισμό του 9% που κατέχει η νορβηγική εταιρεία στην Cosmote.

Τις διαπραγματεύσεις με την Telenor διεξάγει ομάδα μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ (Απ. Ταμβακάκης, Φ. Ταμβακάκης, Χρ. Σπανός και Ιακ. Γεωργάνας) με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Λ. Αντωνακόπουλο.

Σήμερα τελειώνει το χρονικό διάστημα όπου οι Νορβηγοί είχαν δεσμευτεί πως δεν θα διαθέσουν ποσοστό της Cosmote (lock up) μετά την πώληση του 9% τον Απρίλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του ΟΤΕ κατατίθεται σήμερα και η απάντηση των Νορβηγών θα δοθεί άμεσα.

Από τον κλάδο των τραπεζών ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής, η οποία ενισχύεται κατά 1,13%.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει μικρή άνοδο κατά 0,25%. Η εν λόγω τράπεζα θα ανακοινώσει σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2003.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς σε ενοποιημένη βάση αναμένεται να σημειώσουν αύξηση της τάξης του 21% και να διαμορφωθούν στα 65 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 92 εκατ. ευρώ με αύξηση 25%.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς σε ανακοίνωσή της στις αρχές του μήνα ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε επίπεδο ομίλου αναμένονταν αυξημένα κατά 20% τουλάχιστον.

Οι αναλυτές που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση του διεθνούς πρακτορείου εκτιμούν ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 19,5 εκατ. ευρώ έναντι 13,7 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο.

Αύξηση κατά 15% στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς προβλέπει η EFG Eurobank Securities, ενώ η Εγνατία ΑΧΕ αναμένει αύξηση της τάξης του 14% στα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς θα γίνει σήμερα.