Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2003 15:55

Ευρωσύμβουλοι: Aύξηση τζίρου - κερδών, ανάληψη νέων έργων

Ανοδικά κινήθηκαν τόσο ο τζίρος όσο και τα κέρδη της εταιρείας Ευρωσύμβουλοι στο εννεάμηνο του 2003.

Ο κύκλος εργασιών στο τρίτο τρίμηνο του 2003 ανήλθε στα 3,675 εκατ. ευρώ έναντι 2,784 εκατ. ευρώ της αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 31,98%.

Τα κέρδη της εταιρίας προ φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν για την ίδια περίοδο σε 793.000 ευρώ έναντι 618.000 ευρώ το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση 28,28%.

Παράλληλα εταιρεία Ευρωσύμβουλοι ανέλαβε τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, μέσω της σύμβασης-πλαίσιο με την Ε.Ε. σε θέματα κοινωνικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανέλαβε την τεχνική βοήθεια προς το υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Κροατίας για τη σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών στο πλαίσιο του προγράμματος CARDS 2001 «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συνοριακών Σταθμών- Επένδυση για τους Υγειονομικούς Ελέγχους στους Συνοριακούς Σταθμούς».

Η εταιρεία συμμετείχε επίσης στην τεχνική αξιολόγηση προτάσεων στις Βρυξέλλες για τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών μη κυβερνητικών οργανώσεων που αναλαμβάνουν ειδικές δράσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Για πρώτη φορά επίσης η εταιρεία Ευρωσύμβουλοι δραστηριοποιείται στην Κίνα με την ανάληψη της τελικής φάσης του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κίνας που αποσκοπεί στην ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών συναλλαγών τους. Το πρόγραμμα αυτό αναφέρεται σε νέους Ευρωπαίους επιχειρηματίες με ενδιαφέρον να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Κίνα προσφέροντάς τους μαθήματα γλώσσας και πρακτική άσκηση στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας.