Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2003 09:32

Ryanair : Αύξηση 14% των καθαρών κερδών το β' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 14%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, Ryanair Holdings Plc, μετά την απόφαση της για αύξηση των προορισμών της και μείωση της τιμή των εισιτηρίων, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες.

Τα καθαρά κέρδη της ιρλανδικής εταιρείας, το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν σε 128 εκατ. ευρώ (148 εκατ. δολ.) ή 16,8 σεντς ανά μετοχή από 112 εκατ. ευρώ ή 14,6 σεντς ανά μετοχή, που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 30%, φθάνοντας στα 351 εκατ. ευρώ.

«Παρακολουθώντας τον χρόνο που απέμεινε για το σύνολο της χρήσης, είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιβατική κίνηση θα συνεχίσει να είναι μεγάλη. Παραμένουμε επιφυλακτικοί για τις τιμές των εισιτηρίων και για τα μερίδια αγοράς», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας Michael O'Leary, σε γραπτή του δήλωση.

Η Ryanair αυξάνει τους προορισμούς και τις πτήσεις της στους ήδη υπάρχοντες, σε μια προσπάθεια αύξησης του αριθμού των επιβατών περισσότερο από το ήμισυ, στα 24 εκατ. ταξιδιώτες φέτος. Επίσης, για την αύξηση του στόλου της αγοράζει νέα αεροσκάφη τύπου Boeing 737-800.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά, ότι τα κέρδη της για το σύνολο της χρήσης θα αυξηθούν ουσιαστικά, καθώς τα μερίδια αγοράς παραμένουν υψηλότερα του 20%.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, εκτιμάτο ότι θα σημειώσουν αύξηση κατά 6,2%, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News, φθάνοντας στα 120 εκατ. ευρώ ή 15,8 σεντς ανά μετοχή. Οι ίδιοι προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις της Ryanair θα σημείωναν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 28%, φθάνοντας στα 346 εκατ. ευρώ.