Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2003 14:18

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών σε έρευνα του Βloomberg, ο δείκτης ISM που καταγράφει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα αναρριχήθηκε στις 55,9 μονάδες τον Οκτώβριο – στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2000 - έναντι 53,7 μονάδων το Σεπτέμβριο, παραμένοντας πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Το όριο αυτό αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη συρρίκνωση και την ανάπτυξη του εν λόγω τομέα.

Η επίσημη ανακοίνωση για την πορεία των αμερικανικού μεταποιητικού τομέα είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

Σήμερα θα ανακοινωθούν επίσης οι πωλήσεις αυτοκινήτων Οκτωβρίου και οι κατασκευαστικές δαπάνες Σεπτεμβρίου, καθώς και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών Kellogg, Metlife και Nationwide.

Στις 13:45 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 57 και 10 μονάδες αντιστοίχως.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα και οι μετοχές μεγάλων αμερικανικών εταιρειών με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας. Η μετοχική τιμή της Sun Microsystems στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 2,98%.