Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2003 11:00

Α-Β Βασιλόπουλος: Αύξηση πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο

Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους η ανοδική πορεία του κύκλου εργασιών της Αλφα – Βήτα Βασιλόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο τζίρος της μητρικής αυξήθηκε κατά 7,55% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2002. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε άνοδο 8,76%.

Δύο νέα καταστήματα, το ένα στην κεντρική αγορά του Πειραιά και το δεύτερο στην Λεωφ. Πεντέλης στο Χαλάνδρι, αναμένεται να ενισχύσουν την αυξητική πορεία των πωλήσεων κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2003. Το κάθε ένα από αυτά, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αντιπροσωπεύει έναν από τους δυο νέους τύπους καταστημάτων που εισάγει η εταιρεία.

Το κατάστημα του Πειραιά, όπως τονίζεται, είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό City market που εγκαινιάζεται στις αγορές της Ευρώπης όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος Delhaize. Είναι ένα αποκλειστικά γρήγορης αυτοεξυπηρέτησης (self-service) κατάστημα που ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες του πολυάσχολου καταναλωτή.

Το κατάστημα του Χαλανδρίου, με χώρο πώλησης 1.500 τ.μ. είναι κατάστημα αμιγούς αυτοεξυπηρέτησης (self-service) και επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύστημα του self-scanning. Χάρη στο self-scanning, ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει / σκανάρει ο ίδιος τα προϊόντα που επιλέγει, και να πληρώνει στο ταμείο χωρίς να χρειάζεται να αδειάζει και να ξαναγεμίζει το καλάθι με το εμπόρευμα . Η άνεση του χώρου στάθμευσης , η εύκολη προσέγγιση και η λειτουργική διαρρύθμιση του χώρου συνεισφέρουν επιπρόσθετα στην άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου θα δημοσιευθούν κατά τα μέσα Νοεμβρίου.