Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 14:15

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία, τα οποία θα ανακοινωθούν μία ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, στρέφεται η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν τον Οκτώβριο για δεύτερο διαδοχικό μήνα κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, θα ενισχύσει την άποψη εκείνων που εκτιμούν ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα διατηρηθεί. Το ποσοστό ανεργίας εκτιμάται ότι παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,1% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, την εβδομάδα μέχρι 1η Νοεμβρίου οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν στις 348.000 – στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001 – μειωμένες κατά 43.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο. Επιπλέον, η παραγωγικότητα εργασίας στο τρίτο τρίμηνο σημείωσε άνοδο κατά 8,1% http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/11/07/841582.htm ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ενθαρρυντικά ήταν τα νέα και από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς, όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, τα έσοδα τρίτου τριμήνου της εταιρείας Nvidia σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 14:08 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 25 και 2,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εξακολουθούν να επικρατούν έντονα ανοδικές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1428 δολάρια ανά ευρώ.

Τέλος, στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, στις 13:53 (ώρα Ελλάδος), σημείωνε άνοδο κατά 0,84% και είχε διαμορφωθεί στα 28,65 δολάρια το βαρέλι.