Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 15:26

Ν. Χριστοδουλάκης: Το ΣΔΟΕ δεν εξυπηρετεί καμιά πολιτική σκοπιμότητα

Την ενδυνάμωση του ΣΔΟΕ με εξειδικευμένα στελέχη και υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και την εντατικοποίηση του ελεγκτικού του έργου σε έξι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κεντρική υπηρεσία του Σώματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι το ΣΔΟΕ θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος που εκδηλώνεται είτε με τη μορφή της απάτης και του λαθρεμπορίου, είτε με φοροδιαφυγή και απώλεια εσόδων του Δημοσίου και της Ε.Ε. μέσω της χρήσης εικονικών παραστατικών και άλλων μεθοδεύσεων. Η δραστηριότητα του ΣΔΟΕ θα ενταθεί επίσης σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρήματος και το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, τον έλεγχο συναλλαγών μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του διαδικτύου, τον έλεγχο της νόμιμης κτήσης μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας, τον επαρκή έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων για την κανονική απόδοση ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων καθώς και τον έλεγχο της νόμιμης παραγωγής, διάθεσης και διακίνησης αγαθών.

Ο κ. Χριστοδουλάκης «επιτέθηκε» στη ΝΔ λέγοντας ότι το ΣΔΟΕ δεν εξυπηρετεί καμιά πολιτική σκοπιμότητα και θα συνεχίσει να διέπεται από διαφάνεια και επαγγελματισμό.

«Τη μια ακούμε την αντιπολίτευση να λέει ότι θα καταργήσει το ΣΔΟΕ, την άλλη ότι θα το καταργήσει με την υπάρχουσα μορφή του, τη μία ότι θα το αντικαταστήσει με άλλο ελεγκτικό μηχανισμό και την άλλη ότι θα το αναδιαρθρώσει. Το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει να υπάρχει, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και δεν εξυπηρετεί καμιά πολιτική σκοπιμότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.