Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 16:22

Πτώση 0,91% στη Σοφοκλέους

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, καθώς συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση πρόσφατων κερδών με αφορμή και τη νέα υποχώρηση των διεθνών αγορών. Σύμφωνα με την Εθνική Χρηματιστηριακή, το κλίμα που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια εξακολουθεί να ασκεί σημαντική επίδραση και στη Σοφοκλέους.

Οι απώλειες του γενικού δείκτη διευρύνθηκαν στο τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών, καθώς εντάθηκαν οι πιέσεις στην περιφέρεια και σε ορισμένα «βαριά» χαρτιά. Επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τις μετοχές της ΔΕΗ, της Vodafone-Panafon και της Alpha Bank.

Πιο αναλυτικά, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση κατά 0,91% και διαμορφώθηκε στις 2.173,19 μονάδες, πολύ κοντά στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας (2.170,56).

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 103 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 6,25 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 50 σημείωσαν άνοδο, 275 υποχώρησαν και 41 παρέμειναν σταθερές. Όλοι οι κλαδικοί δείκτες υποχώρησαν με εξαίρεση τον επενδυτικό, ο οποίος ενισχύθηκε οριακά κατά 0,12%.

Τις σημαντικότερες απώλειες (4,71%) κατέγραψε και σήμερα ο δείκτης εκδόσεων-εκτυπώσεων και ακολούθησε ασφαλιστικός με πτώση 2,22%. Οι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν κατά 0,71% και 0,77% αντστοίχως.