Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2003 13:45

Γ. Αλογοσκούφης: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απεργία στην ΕΣΥΕ

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη συνεχιζόμενη απεργία στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία είναι τεράστιες. Η κυβέρνηση αφού προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την ΕΣΥΕ για τη νόθευση των στατιστικών στοιχείων, τώρα προσπαθεί και να την απαξιώσει, με την αδικαιολόγητη αλλαγή του θεσμικού της πλαισίου και τη μισθολογική υποβάθμιση των υπαλλήλων της».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ. Γ. Αλογοσκούφης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Γ. Γ. ΕΣΥΕ, οι οποίες βρίσκονται στην έκτη εβδομάδα.

«Η αλλαγή του νομικού της πλαισίου, που επιχειρείται, δεν στοχεύει στην αποκατάσταση του κύρους της ΕΣΥΕ, αλλά στη δημιουργία της ψευδαίσθησης για ανεξαρτησία και εξυγίανσή της», πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

«Για μας στη Νέα Δημοκρατία, η ΕΣΥΕ πρέπει να παραμείνει ενταγμένη ως Γ.Γ. στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και να αναβαθμιστεί ουσιαστικά, ώστε να αποτελεί αξιόπιστο εργαλείο στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη λειτουργική αναβάθμιση και την ισότιμη μισθολογική μεταχείριση των υπαλλήλων της, με τους συναδέλφους τους στο Υπουργείο Οικονομίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο, ώστε να λυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα το συντομότερο δυνατόν».